آشنایی با ترانک و موارد کاربرد آن

نوشته شده توسط پویا رجایی آذرخوارانی در تاریخ ۴ آبان ۱۳۹۸

ترانکینگ یکی از بهترین گزینه ها جهت پیاده سازی شبکه های ساختار یافته است .نصب سریع و آسان ، زیبایی ، جابجایی و اضافه نمودن راحت کاربر و سگمنت از مهمترین ویژگیهای این محصولات می باشد. آنچه در بازار کار به داکت اطلاق می شود کانالهای پلاستیکی معمولی است که غالبا فقط برای قرار دادن کابل وسیم استفاده می گردد. اما ترانکها علاوه بر فضا جهت عبور کابل معمولا مکانیزمی دارند که می توان بر روی انها پریزهای برق و شبکه و کلیدهای خاص را به صورت مستقیم جا سازی نمود. مثلا می توان پریز برق، پریز شبکه و پریز تلفن را داخل ماژولهای خاص قرار داد و ماژولها را در بدنه ترانک قرار داد.

mini 12

در ادامه به بررسی متعلقات ترانکینگ خواهیم پرداخت: (بدنه) ترانک: هر شاخه ترانک دو متر می‌باشد، ترانک ها به همراه درب هستند و درون هر یک از آنها شیارهایی جهـت ایجاد پارتیشن وجود دارد. هر ترانک را می‌توان به وسیله پارتیشن از یک تا چهار قسمت تقسیم کرد. ترانک ها در اندازه های 80* 50، 50105، 50150 و حتی 50*195 تولید می‌شوند.

mini 13

پارتیشن: پارتیشن یکی از اجزای ترانکینگ است که مسیر عبور سیم های برق، کابل های شبکه و سایر سیستم ها را از هم جدا می‌کند. استفاده از پارتیشن باعث می‌شود که سیم ها و کابل ها (به خصوص سیم های برق) تداخل الکترومغناطیسی و نویز ایجاد نکنند و بر روی هم تاثیر منفی نداشته باشند.

mini 11

درب ترانکینگ: بر روی هر شاخه ترانک یک درب قرار می گیرد که می تواند از نوع نرم یا سخت باشد. جدا کردن و نصب درب نرم نسبت به درب های سخت بسیار ساده تر است و حتی در صورت جدا شدن‌های مکرر نیز فرم خود را حفظ می‌کنند. درب های نرم انعطاف پذیری بالایی دارند و به راحتی از بدنه ترانک جدا می‌شوند، همچنین در گوشه ها و زوایا زیبایی بیشتری به ترانکینگ می‌دهند.

mini 10

مسدود کننده (بست انتها): مسدود کننده جهت بستن ابتدا و انتهای ترانک استفاده می‌شود تا هم زیباتر به نظر برسند و هم ایمنی بیشتری داشته باشند.

mini 6

درزگیر: جهت اتصال دو ترانک بکار می‌رود و هنگام قرارگیری دو ترانک در امتداد هم، برای پوشاندن محل قرارگیری و همچنین اتصال آن بکار می‌رود. درزگیر شامل سه قطعه است که قطعه اصلی روی ترانک و دو قطعه دیگر در لبه های ترانک قرار گرفته و ترانک را زیباتر می‌کند.

mini 5

زاویه داخلی:
برای اتصال ترانکینگ در گوشه 90 درجه داخلی دیوار بکار می‌رود.

mini 7

زاویه خارجی: برای متصل کردن ترانکینگ در گوشه 90 درجه بیرونی دیوار بکار می‌رود.

mini 3

زاویه تخت: جهت اتصال ترانکینگ به صورت قائم در یک سطح صاف بکار می‌رود.

mini 4

سه راهی: برای ایجاد انشعاب در مسیرهای عبور ترانکینگ استفاده می‌شود.

mini 2

کادر ماژول: کادر ماژول ها قطعاتی هستند که به بدنه ترانک متصل می شوند تا کلید و پریزها درون آن جای بگیرند. کادر ماژول ها در انواع 2 ماژول، 4 ماژول، 6 ماژول و 8 ماژول تولید می شوند. پریزهای برق، شبکه و تلفن باریک (تک ماژول) با سایز استاندارد 22.545 یک ماژول، و پریزهای پهن با سایز استاندارد 4545 میلی متر 2 ماژول را اشغال می‌کنند.

mini 1

کیستون شبکه: کیستون های شبکه همانند کابل های شبکه به دسته بندی های کابل شبکه Cat5e ، Cat6 ، Cat6a و … تقسیم می شوند . انتخاب کیستون باید بر اساس تجهیزات مورد استفاده در شبکه باشد. در حقیقت گونه ای کانکتور مادگی است که کاربرد آن به منظور ایجاد ارتباط میان کابل شبکه با تجهیزات دیگر از قبیل سوئیچ ها، روترها، سرورها، یا کیس کامپیوتر کاربران نهایی می باشد.

mini 8

ماژول برق : در دو رنگ سفید و قرمز که به ترتیب برای برق اصلی و اضطراری استفاده میشود .

mini 9

پویا رجایی آذرخوارانی۱۳۹۸/۸/۴

کارشناس فنی تجهیزات نظارتی و امنیتی با بیش از 10 سال سابقه درخشان در طراحی پروژه‌ها دارد. پویا بر اجرای پروژه‌های آوان‌یار نظارت می‌کند و تضمین کیفیت در اجرا بر عهده اوست.

طراحی، اجرا و خدمات ، شبکه، دوربین مدار بسته و دزدگیر اماکن در خانه، محل کار و سازمان شما در شیراز، استان فارس، ایران


۰۷۱-۹۱۰۰۲۲۰۳
۰۹۹۰-۳۳۳۷۵۰۵
info@avanyar.ir

تمامی حقوق مادی و معنوی به آوان‌یار تعلق دارد.